Language Switcher

Dependent Items

Social Widgets

Contact Menu

Credit

 

European Embassy

Concept in International Student Architectural Competition

Τhe goal of this international Architectural competition for students was to symbolise in an imaginary building the basic concept of European Union. Τhe main idea behind this proposal was the “dynamic equilibrium” between two opposing poles: two compact office blocks, placed in opposing sides of the plot create (and provoke) constant flow between them. These two mazes are connected on the first level via a light prism, containing the socializing and dialogue area. The difference is intensified via the choice of materials and the transparency factor: the office spaces are enveloped in heavy, compact materials which leave but a few strategic openings, while the dialogue areas are contained in a transparent, glass, light washed prism.

Blueprints from personal archive