Language Switcher

Dependent Items

Social Widgets

Μενού Επικοινωνία

Credit

 

Συγκρότημα Κατοικιών Στη Βραυρώνα Αττικής

Αρχιτεκτονική Προμελέτη

Μελέτη για το σχεδιασμό τριών μικρών παραθεριστικών κατοικιών σε ένα επικλινές οικόπεδο μπροστά στη θάλασσα. Η βασική συνθετική απόφαση προέκυψε από τη μεσογειακή παράδοση, σύμφωνα με την οποία αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και ενεργειακός σχεδιασμός είναι έννοιες αδιαίρετες. Έτσι η χωροθέτηση των κατοικιών έγινε σε διάταξη «Γ» με τα μεγάλα ανοίγματα και τους υπαίθριους χώρους προς το νότο. Το κέντρο του κοινόχρηστου υπαίθριου χώρου καταλαμβάνει ένα παρατηρητήριο / belvedere από το οποίο μπορεί κανείς να απολαύσει τη θέα της θάλασσας που ανοίγεται μπροστά του.

Project για το Ε.Μ.Π. - Καθ.: Τ. Μπίρης (εδώ και εδώ) - Σχέδια και φωτό από προσωπικό αρχείο