Language Switcher

Dependent Items

Social Widgets

Μενού Επικοινωνία

Credit

 

Κατοικία με εργαστήριο στο Μαρκόπουλο Αττικής

Αρχιτεκτονική Προμελέτη

Η κεντρική ιδέα πίσω από αυτή τη φοιτητική μελέτη για το σχεδιασμό μονοκατοικίας τετραμελούς οικογένειας και χώρου εργαστηρίου, ήταν η διάταξη της κτιριακής μάζας σε μορφή «Ζ». Έτσι δημιουργείται μια μεγάλη αυλή για την κατοικία προς το Νότο και μια μικρότερη προς τον δρόμο (Βορράς), στην οποία έχει μεγάλα ανοίγματα το εργαστήριο. Βασική επιρροή αποτέλεσε η μεσογειακή αρχιτεκτονική παράδοση κατά με την οποία αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και ενεργειακός σχεδιασμός ταυτίζονται: η νότια αυλή προσφέρει ηλιασμό και ευκολότερη θέρμανση το χειμώνα στην κατοικία, ενώ η βόρεια μια δροσερή αυλή για το καλοκαίρι και ομοιόμορφο φυσικό φωτισμό στο εργαστήριο.

Project για το Ε.Μ.Π. - Καθ.: Τ. Μπίρης (εδώ και εδώ)  - Σε συνεργασία με Σ. Κούλη - Σκίτσα και φωτό από προσωπικό αρχείο